Maailmasta löytyy paljon viattoman kuuloisia matkakohteita, joihin perinteiset lentoyhtiöt lentävät. Viattomuuden varjoon saattaa kätkeytyä monenlaisia uhkia ja vaaratekijöitä.

Silloin tällöin tällaiseen matkakohteeseen pääsee erityisen edullisesti. Tällöin uhkana on se, että Pentti-perusmatkailija saattaa hairahtua ostamaan kiireessä asiaan perehtymättä reissun paikkaan, johon ei välttämättä kannattaisi matkustaa. Mikäli matkakohteesi turvallisuus askarruttaa, pienimuotoinen tiedonhaku Internetin ihmeellisestä maailmasta ei ole pahitteeksi. Myös ulkoministeriön Internet-sivuilta löytyy ajankohtaista turvallisuustietoa.

Katso video ja lista maailman vaarallisimmista kaupungeista! Listauksen järjestyksestä voi olla montaa mieltä, mutta kaikki ovat paikkansa listalla ansainneet.

Sija 1: Caracas, Venezuela

Huumekartellit ja köyhyys ovat valloittaneet Venezuelan pääkaupungin. Korkein rikollisuus ja murha-aste koko maailmassa. Myös poliittisia levottomuuksia saattaa esiintyä. Mieti neljästi ennen kuin ostat lennot tänne (toisin kuin allekirjoittanut).

Sija 2: Ciudad Juarez, Meksiko

Puolet Meksikon murhista tehdään Ciudad Juarezissa. Murhia vuosittain 120 per 100 000 asukasta. Kidnappauksia, murhia, ryöstöjä. Kaupungissa vallitsee sotatila eri huumekartellien välillä.

Sija 3: Baghdad, Irak

Irak on ollut sekasortoisessa tilassa viimeiset kymmenen vuotta. Maasta ei voi edelleenkään puhua matkakohteena, ellei hae äärimmäistä extreme-matkailua.

Sija 4: Mogadishu, Somalia

Mogadishua on riivannut sisällissota. Kukaan ei oikein tunnu tietävän mitä maassa tällä hetkellä tapahtuu, mutta joidenkin lähteiden mukaan turvallisuustilanne olisi hieman paranemaan päin.

Sija 5: Capetown, Etelä-Afrikka

Vuosittain 71 500 seksuaalirikosta, 18 400 asuntomurtoa ja 13 900 yrityksiin kohdistuvaa ryöstöä. Etelä-Afrikassa tapahtuu päivittäin 50 murhaa, joista yli puolet Capetownissa. Vältä pimeällä liikkumista.

Sija 6: New Orleans, USA

Eniten murhia USA:ssa. Vuosittain keskimäärin 52 murhaa per 100 000 asukasta, tosin suurin osa huumeisiin liittyviä.

Sija 7: Grozny, Tšetšenia

Groznya hallitsevat paikalliset gangsterit, sotaherrat ja terroristit. Venäjän mafian läsnäolo on vahva ja oman mausteensa antavat Tšetšeni-kapinalliset.

Sija 8: Karachi, Pakistan

Karachi on täysin paikallisen mafian otteessa. Rikollisuus rehottaa ja kiristäjät verottavat huimia suojelurahoja yrityksiltä. Myös terrorismin uhka on läsnä.

Sija 9: Detroit, USA

Detroit on kärsinyt yleisestä taantumasta. Varsinkin autoteollisuuden alamäki on aiheuttanut ongelmia kaupungissa. Murhia Detroitissa tehdään vuodessa 43,7 per 100 000 asukasta.

Sija 10: Rio de Janeiro, Brasilia

Rion turvallisuustilanne on paranemassa hyvää vauhtia, mutta tiettyihin osiin kaupunkia ei turistilla ole mitään asiaa. Murhia tehdään yhtä paljon kuin sota-alueella, mutta suurin osa niistä on Rion slummeissa, faveloissa elävien jengiläisten välienselvittelyitä.