Suomen talven ollessa synkimmillään, moni tulee ajatelleeksi viikon-parin irtiottoa lämpimämpään ympäristöön. Lämmintä ei marraskuun ja tammikuun välisenä aikana kuitenkaan löydy ihan vierestä, sillä lähin ja helpoin paikka mistä hellettä saattaa löytää on Gran Canaria. Marraskuun ja tammikuun välisenä aikana välimeren alue Manner-Espanjaa myöten nauttii parhaimmillaankin vain reilun 15 asteen lämpötiloista. Alimmillaan lämpötilat saattavat laskea lähelle nollaa, joten helteistä ei kannata haaveilla. Suomalaisten suosimalla Bulgarian Sunny Beachilla lumisateet eivät ole mitenkään harvinainen näky.

Kanarian saaret ovat pitkään kuuluneet suomalaisten suosikkimatkakohteisiin. Tähän on syynsä, ympäri vuoden mukavan lämpimänä pysyttelevä ilmasto ja monipuoliset turismiin keskittyvät palvelut tekevät saarista helposti lähestyttävän matkakohteen ympäri vuoden. Matkanjärjestäjien välinen kova kilpailu pitää huolen siitä, että valmismatkojen hinnat Kanarialle pysyvät kohtuullisina. Viikon valmismatkojen listahinnat lähtevät 500 eurosta ylöspäin. Esimerkiksi Gran Canarialla sijaitseva Playa del Ingles nauttii lähes poikkeuksetta aurinkoisesta ja lämpimästä ilmastosta. Tammikuussa Playa del Inglesin keskimääräinen päivälämpötila pysyttelee 20 asteen paremmalla puolella.

Egypti on aurinkovarmuudellaan ja lämmöllään vähintään yhtä hyvä kohde kuin Kanaria. Egyptin poliittisesta tilanteesta johtuen matkojen hinnat ovat tulleet hieman alaspäin, joten ennakkoluuloton matkailija voi tehdä hyviä löytöjä! Snorklaamisesta ja sukeltamisesta pitävälle Egypti on ehdoton valinta. Egyptin valmismatkojen listahinnat lähtevät 500 eurosta ylöspäin, mutta tarjous- ja äkkilähtöjä voi saada jopa alle 300 eurolla.

Portugalille kuuluva Madeiran saari on monien matkanjärjestäjien valikoimassa myös marras-tammikuussa. Hellettä ei Madeiralta löydy, vaan eipä löydy juuri hiekkarantojakaan. Ympäri vuoden 18-24 asteen välissä pysyvä lämpötila on juuri sopiva Madeiran upeasta luonnosta nauttimiseen. Madeiran valmismatkojen listahinnat ovat hitusen Kanariaa ja Egyptiä kalliimpia, alkaen 600 euroa.

Varmimmin hellettä löytää kaukomailta. Intia ja Thaimaa ovat hellevarmoja valintoja, mutta valmismatkojen hinnat nousevat 1000 euron hintaluokkaan. Toisaalta eläminen Intiassa ja Thaimaassa on todella edullista, joten varsinkin pitkillä matkoilla hintaero tasoittuu. Myös Väli- ja Etelä-Amerikka loistavat hellevarmuudellaan, mutta 13 tunnin ahdas lomalento karsii varmasti joidenkin matkustajien matkustushaluja.

Manner-Eurooppa ja Välimeren alue alkavat lämpiämään maalis-huhtikuun vaihteessa.