Etelä-Thaimaassa Krabin maakunnassa sijaitseva Koh Lanta sopii täydellisesti rauhallisempaa lomakohdetta etsivälle matkailijalle. Mikään autiosaari Lanta ei toki ole, mutta pahin hälinä ja Krabin Ao Nangin turistirysä ovat kaukana. Mikäli saaren harrastusmahdollisuudet käyvät vähiin, pitkähäntäveneet vievät nopeasti lähistön saarille, jossa snorklausmahdollisuudet ovat upeat! Mikäli haluaa harrastaa saarihyppelyä enemmänkin, lautat ja pikaveneet vievät sesonkiaikaan moneen suuntaan.

Yhteydet

Helpoin tapa matkustaa Suomesta Koh Lantalle on pakettimatka. Tilauslennot laskeutuvat Krabin lentokentälle, josta matkailijat kuljetetaan bussilla ja lautalla saarelle.

Omatoimisempi matkailija pääsee Koh Lantalle helpoiten Bangkokin kautta. Finnair lentää Helsingistä suoraan Bangkokiin. Lisäksi muut yhtiöt kierrättävät mutkan kautta usein hieman edullisemmin. Bangkokista matkaa voi jatkaa yöjunalla Trangiin tai lentäen. Koh Lantaa lähinnä olevat lentokentät ovat Trangissa ja Krabin kaupungissa. Meno-paluu Bangkokista maksaa n. 50-100 euroa. Kentille lentävät ainakin Nok Air ja Air Asia.

Paikallisilta lentokentiltä on matkaa Lantalle n. 100 kilometriä, jonka voi taittaa esimerkiksi taksilla. Aikaa kannattaa lauttojen takia varata vähintää kaksi tuntia. Koko taksi maksaa etukäteen tilattuna n. 50-60 euroa meno-paluu sisältäen lauttamaksut. Hotellit auttavat mielellään kuljetuksen järjestämisessä. Krabin kaupungista lähtee myös päivittäinen lautta Lantalle.

Majoitus

Koh Lantalta löytyy majoitusta moneen makuun. Viiden tähden resortteja löytyy puolen kymmentä. Yö tällaisessa irtoaa ajankohdasta riippuen 150-200 eurolla. Hieman vaatimattomampi majoitus kustantaa kymmenestä eurosta ylöspäin.

Näe ja koe

Saari on pieni ja mopoillen nähtävyyksiä ehtii näkemään useamman saman päivän aikana.

Vesiputous

Sijaitsee saaren eteläosassa, Kantiang Baysta muutama kilometri etelään. Itse putous ei ole järin suuri, mutta sinne vievä viidakkovaellus on itsessään kokemisen arvoinen. Oppaasta kannattaa maksaa muutama euro, mutta pakollista se ei ole.

Temppelit ja moskeijat

Saarelta voi löytää lukuisia temppeleitä ja moskeijoita. Saladanissa on buddhatemppeli ja vanhasta kaupungista löytyy kiinalainen temppeli.

Kansallispuisto

Kansallispuisto sijaitsee aivan saaren eteläkärjessä ja sinne pääsee mopolla saaren länsipuolen tietä pitkin. Kansallispuistossa on villejä apinoita, majakka, viidakkovaelluspolku ja suhteellisen hieno ranta. Pääsymaksu n. 2,5 euroa.

Älä unohda edellä mainittujen lisäksi myöskään Lanta Animal Wellfarea, saarihyppelyä ja Emerald Poolia.

Liikkuminen

Koh Lantalla ei ole Tuk Tukien lisäksi julkista liikennettä. Tuk Tukit ovat kuitenkin helppo ja edullinen tapa liikkua saarella. Saaren liikenne on suhteellisen rauhallista, joten skootterin vuokrausta kannattaa harkita. Kovakuntoinen pärjää polkupyörälläkin.