Takaraivooni on syöpynyt lähtemättömästi Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivien laivojen suunnaton epämukavuus. Hirveällä ryysiksellä ja vauhdilla laivaan etsimään epätoivoisesti istumapaikkaa, jossa viettää reilu parituntinen viinarallaajien ja rellestäjien kaljalasteja väistellen. Kun istumapaikka lopulta löytyy, siitä ei voi hievahtaakaan, sillä se on satavarmasti mennyttä jos takapuolesi erehdyt nostamaan.

Suomen uusin matkustaja-alus Tallink Megastar pyrkii muuttamaan omaankin takaraivooni iskostunutta mielikuvaa lahden ylityksestä. Alus aloitti liikennöinnin Helsingin ja Tallinnan välillä vuoden 2017 alussa. Päivän aikana alus seilaa Helsingin ja Tallinnan väliä kolme kertaa edestakaisin. Matkustajapaikkoja laivalla on n. 2800. Normaalin rahvaan matkustusluokan lisäksi laivassa on Comfort ja Business Lounge.

© Tallink Grupp AS

Koeajoin laivan päiväreissulla Tallinnaan. Kymmenen euron lisämaksulla pääsi rahvaan parista Comfort Loungeen, joskin normaalihinta tälle lienee 20 euron luokkaa. Comfort Lounge sijaitsee laivan keulassa ja hintaan sisältyy langaton internet, sanomalehdet, alkoholittomat juomat, kahvit ja pientä purtavaa, kuten makeisia, keksejä ja dipattavia kasviksia.

Yhden kokemuksen perusteella voin todeta Comfort Loungen olevan joka euron väärti. Rauhallisuus, tarjoilut ja mahdollisuus työskennellä tai surffailla rauhassa ilman pelkoa kaljakärryjen aiheuttamista mustelmista tekevät parin tunnin matkasta varsin nautittavan. Jos jonkinlaista kritiikkiä täytyy esittää, internet-yhteys ei ollut luotettavimmasta päästä.

-Sami Lomakuumeesta